Saç Botoksu Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey
Kırılmış, yıpranmış saçları onarıcı ve yumuşatıcı etkili, daha parlak ve sağlıklı saçlar vaat eden yeni trendlerden biri de “saç botoksu”. Birkaç gün içinde daha genç bir cilt vaat eden yüz botoksu gibi, saç botoksu da daha sağlıklı ve parlak saçlar vaat ediyor!
Her akşam veya düzenli aralıklarla saçlarına bakım maskesi ve yağı uygulamaya üşenenlerdenseniz, çok fazla çaba harcamadan daha parlak saçlara sahip olmanın yolu saç botoksundan geçiyor. Adı, bazıları için işin içinde sanki iğne de varmış gibi hissettirse de, bu işlemin herhangi bir aşaması “botulinum toksini” içermiyor. Onun yerine, bir kuaförde arkanıza yaslanmayı ve keyifli bir bakımın keyfini çıkarmayı içeriyor.
Saç botoksu nedir?
Saç botoksu, saçların dokusunu korurken eskisinden daha pürüzsüz ve nemli kalmasına yardımcı olan derin bir saç bakım tedavisidir. Ürünün çalışma şeklinden dolayı “botoks” ismini alıyor. Bunun nedeni, dolgunlaştırıcı bir madde kullanılması ve bunu kırık uçları onararak ve saça yeni bir hacim ve dolgunluk kazandırarak yapması.
Saçlarınız biraz hacim kaybettiğinde veya ısı ve çevresel hasar nedeniyle kırıldığında, saç botoksu bunu tersine çevirmenize yardımcı olabilir. Diğer güzellik ve bakım uygulamalarında olduğu gibi, onun da sizin için uygun olup olmadığına karar vermek için denemek iyi bir fikirdir.
Saç botoksu ne işe yarar?
Adı “botoks” içerse de, rhangi bir enjekte edilebilir madde içermez. E ve B5 vitamini, antioksidanlar, kolajen kompleksi ve havyar gibi bileşenler içerebilen ve yasal olmayan bir konsantre olan ürün, saça uygulandığı andan itibaren onu besler, serbest radikallerle savaşarak kırılgan tellerden kırık saç uçlarına kadar mücadele eder. Kolajen, saçınızın daha da onarılmasına yardımcı olur.
Hasar düzeyine bağlı olarak, her uygulamanın yanıtı farklı olacaktır. Saçınızın dokusuna ve istenilen sonuca göre saç botoksu 20 dakikadan bir saate kadar saçınızda bırakılır. Ürünü durulama zamanı geldiğinde, özel bir pH dengeleyici şampuan ve saç kremi kullanılır.
Daha sonra, saçınız fön makinesi ile kurutulur. En az 48 saat boyunca su değdirilmemeli ve yıkanmamalıdır. Bekleyebiliyorsanız, 72 saate kadar bekletmeniz önerilir. Fiyatlar ise saç uzunluğuna ve yoğunluğuna göre 2000 TL’den başlamaktadır.
Saç botoksu sonrası, daha dolgun saçlara ve daha az kırık uçlara sahip olmayı bekleyebilirsiniz. Uygulamanın saçlara geri kazandırdığı nem nedeniyle, daha az elektriklenme olduğunu da fark edeceksiniz. Sonuçlar, 2-4 ay arasında kalıcıdır. Düzenli aralıklarla yaptırdıkça, kalıcılık süresi de uzamaktadır.
Hangi saç tiplerinde en iyi sonucu verir?
Tüm saçlar, zaman zaman protein ve nemlendirici elementlerin eklenmesinden faydalanabilir. Saç botoksunun temel olarak sağladığı şey budur. Peki, kimler en iyi sonucu alır?
Saç botoksunda sert kimyasallar bulunmadığından; saçlarınız ister doğal, ister boyalı veya kimyasal işlem görmüş olsun, her türlü saç için güvenlidir. Özellikle incelmiş, hasar görmüş veya donuk saçları olanlar için onarıcıdır.
Saç botoksu ne sıklıkla yapılmalıdır?
Uygulamanın kalıcılığı yaklaşık 3 aydır. Faydalarını uzatmak için, bakım sonrasında sülfat ve paraben içermeyen yumuşak bir şampuanla yıkamanızı öneririz. Ayrıca, yatakta ipek bir yastık kılıfı kullanmak da iyi bir fikirdir.
Saçınızın bütünlüğünü korumak için herhangi bir tür bakım uyguluyorsanız, 2 ayda birden fazla yapmanıza gerek yoktur.
Keratin bakımı ile saç botoksu farkı nedir?
Bazıları, keratin bakımı ile saç botoksu uygulamasını karıştırabilir. Çünkü, sonuçlar benzerdir. Keratin bakımı, formaldehit içerir. Formaldehit, elektriklenmeyi azaltır ve saç tellerini kimyasal olarak düzleştirir.
Saç botoksu ise, saçın doğal dokusuyla daha hafif bir etki için çalışır. Keratin, sıklıkla saçları, özellikle de kalın kıvırcık saçları düzleştirmek ve kabarmasını önlemek için kullanılsa da, saç botoksu saçın dokusunu değiştirmez.
Unutulmaması gereken son nokta ise, iki uygulamanın asla aynı anda yapılmaması gerektiğidir. Hangisinin sizin için en iyisi olduğu, saçın bütünlüğüne, dokusuna ve istenen hedefe bağlı olarak değişecektir. Tüm bunlar, kuaför koltuğuna oturduğunuz sırada belirlenecektir.
Şu içerik de ilginizi çekebilir: “Kaş Pudralama: En Doğal Kalıcı Makyaj Tekniği“