Pasaportlar her ülkede fiyatlarıyla merak konusu oluyor. Bakalım hangi ülkenin vatandaşı pasaporta ne kadar ödüyor? Dünyanın en pahalı pasaportları sıralamasında Türkiye, bu yıl zirvede yer alıyor.
Pasaport, ücretlerinin en pahalı olduğu ülkeler belli oldu:
Henley Pasaport Endeksi’nde hangi pasaportlarında en çok ülkeye vizesiz seyahat imkanı olduğu, güçlü pasaportlar listelenirken, 118 ülkeye vizesiz erişebilen Türkiye pasaportu listenin 54. sırasında yer alırken, fiyatta 1. sıraya yerleşti.
Dünya’nın En Pahalı Pasaportları:
Türkiye, bu yıl dünyanın en pahalı pasaportları listesinde 1. sıraya yükseldi. Türkiye’de 10 yıllık pasaport almanın maliyeti 8 bin 623,30 TL olurken, dolar bazında 267 dolara denk geliyor.
Listede ikinci sırada Meksika var. 10 yıllık Meksika pasaportu 234 dolar seviyesinde bulunuyor.
Listenin üçüncü sırası 228 dolar maliyetiyle Avustralya’nın:
Listenin dördüncü sırasında 167 dolarla ABD pasaportu yer alıyor:
Listenin beşinci sırasında 128 dolarla Yeni Zelanda bulunuyor:
En güçlü pasaportlardan biri olan Almanya’da 10 yıllık pasaportun maliyeti 41 dolar olurken, Japonya’da 10 yıllık pasaport maliyeti 115 dolardır.
Fransa’da 10 yıllık pasaportun maliyeti 94 dolar olurken, İtalya’da 126 dolar, İspanya’da 33 dolar, Singapur’da da 53 dolar seviyelerindedir
Bugüne kadar, uzay araştırmalarında kullanılan araçlar ve uydular genellikle metal ve kompozit malzemelerden yapılır. Ancak, geçtiğimiz günlerde Japon araştırmacılar, uzaya gönderilen bir uydunun yapımında sıradışı bir malzeme tercih etti: ahşap.
Herkesin hayatında bir dönem, kendine zaman ayırmanın ve kişisel bakımına özen göstermenin önemini fark ettiği bir an gelir. Bu an, sadece dış görünüşü güzelleştirmekle kalmaz, ruh halinizi de olumlu yönde
Dijitalleşmenin hızla arttığı günümüzde, işletmelerin verimliliklerini artırmak ve müşteri memnuniyetini sağlamak için teknolojiye dayalı hizmetlere olan talep artıyor. Bu doğrultuda, birçok firma dijital çözümler sunarak iş süreçlerini modernize etmeyi hedefliyor.
Dünya çapında yapılan pek çok araştırma, 20’li, 30’lu ve 40’lı yaşlardaki bireylerde meme, kolon (bağırsak) kanseri ve diğer kanser türlerinin hızla arttığını ortaya koyuyor. Son on yıl içinde, İngiltere, Amerika