Akaryakıt zinciri BP’nin Türkiye’deki 111 yıllık serüveni sona erdi. Şirket, ülke genelindeki akaryakıt satışları ve terminal operasyonlarını Petrol Ofisi’ne devredecek.

BP, Türkiye pazarında 770 akaryakıt istasyonu ve lisans hakkına sahipti.

BP İSTASYONLARININ İSİMLERİ DEĞİŞECEK

BP‘nin Türkiye’deki akaryakıt satışları ve terminal operasyonları, Rekabet Kurumu’nun 12 Eylül’deki onayı ile Petrol Ofisi (PO) Grubu’na satıldı. Anlaşma, 14 Kasım 2023’te imzalanmıştı.

Bu satışın ardından BP markalı akaryakıt istasyonlarının isimleri değiştirilecek.

DİĞER PAYLAR DA DEVREDİLECEK

BP Turkey Refining Limited ve BP Petrolleri AŞ hisselerinin yanı sıra, ATAŞ, Çekisan ve Ambarlı ortak girişim terminallerindeki paylar da Petrol Ofisi’ne devredilecek.

PETROL OFİSİ’NDEN AÇIKLAMA

Petrol Ofisi Grubu CEO’su Mehmet Abbasoğlu, satın alma işlemiyle ilgili olarak, “Cumhuriyetimizin yeni yüzyılını sektöre örnek teşkil edecek bir işlemle karşılamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” açıklamasında bulundu.

bp

BP NEDEN TÜRKİYE’DEN ÇEKİLDİ?

BP, Türkiye’den ayrılma kararını geçtiğimiz yıl açıklamıştı. Şirket, dünya genelinde sürdürülebilir enerji çözümlerine odaklanma stratejisi çerçevesinde Türkiye pazarından da bu doğrultuda ayrıldığını bildirdi. Avrupa ve Asya pazarlarında karbon ayak izini azaltmayı ve düşük karbonlu enerji kaynaklarına yönelmeyi hedefleyen BP, bu çerçevede bazı bölgelerdeki operasyonlarını sonlandırdı. Bu adım, operasyonel maliyetleri düşürme ve Avrupa’daki yeşil enerji projelerine daha fazla yatırım yapma amacı güdüyordu.