OpenAI’nin yapay zeka ChatGPT sesli konuşma özelliğini artık tüm kullanıcılara sunduğu haberiyle birlikte, iPhone’larda sesli asistan olan Siri’nin tahtını yerinden edebilir. Peki, chatGPT ile sesli konuşma özelliğini kimler kullanabilecek?

ChatGPT Siri ye nasıl entegre edilir?

Yapay zeka chatGPT ile sesli konuşma özelliği için ChatGPT’nin iOS veya Android uygulamasının en son sürümüne ihtiyacınız var. Ekranın altındaki kulaklık simgesine dokunduğunuzda, sohbet robotunu istediğiniz herhangi bir şey hakkında soru sormaya başlayabilirsiniz.

ChatGPT’nin sesli asistan özelliğini kullanırken, 5 farklı ses arasından seçim yapabilirsiniz ve sohbetleriniz, tıpkı metin tabanlı konuşmalarınız gibi kaydedilir. Ayrıca, dilleri otomatik olarak algılar ancak dilerseniz bunu Ayarlar menüsünden de seçebilirsiniz.

Siri’nin yerini alabilir mi?

ChatGPT ile sesli konuşma özelliğini kullanmanın artık mümkün olduğu göz önüne alındığında, sohbet botunun ücretsiz sürümüne sesli sohbet özelliğinin gelmesi potansiyel olarak büyük bir olaydır.

Yine de Siri ve ChatGPT arasında önemli farklar var. Örneğin, Siri iPhone ile derinlemesine entegre olduğundan zamanlayıcı ayarlama ve telefonunuzun ses seviyesini kontrol etme gibi eylemleri gerçekleştirebiliyor. Ancak ChatGPT’nin bilgi derinliği ve konuşma tarzı, genel bilgi soruları söz konusu olduğunda tartışmasız daha iyidir.

Daha yüksek bir performans için, telefonunuzda iki sesli asistan kullanabilirsiniz. Akıllı ev yönetimi ve cihaz içi kısayollar ve eylemlerle (örneğin mesajlaşma gibi) ilgili komutlar için hala Siri’ye ihtiyacınız olacak. Ancak ChatGPT’nin ses desteği, soruları yanıtlama söz konusu olduğunda tamamen Siri’nin yerini alabilir.

iPhone 15 Pro ve Pro Max’te ChatGPT’ye hızlı erişim

1.Uygulama mağazanızdan ChatGPT uygulamasını indirin

ChatGPT’yi açmasını sağlamak için önce uygulamayı App Store’dan ücretsiz olarak indirmeniz gerekir. Yukarıdaki fotoğraftakine benzeyen OpenAI uygulamasını indirdiğinizden emin olun çünkü App Store’da çok sayıda ChatGPT taklidi var.

2. ChatGPT uygulamasını Eylem Düğmesine ayarlayın

Artık, ChatGPT’yi bir Eylem Düğmesi olarak atamanın zamanı geldi. Bunun için tek yapmanız gereken Ayarlar > Eylem Düğmesi > Kısayol’a tıklamak. Yan düğmenin görseli geldiğinde, Kısayol seçeneğine kaydırın, “Bir özellik seçin” seçeneğine tıklayın ve ChatGPT uygulamasını seçin.

3. Ses özelliğini istiyorsanız ChatGPT Plus’a yükseltin

Bu kısayolun Siri’nin sesli asistan özelliklerinin yerini almasını istiyorsanız, ChatGPT’nin dinleme ve konuşma özellikleri aylık 20 ABD doları karşılığında ChatGPT Plus kullanıcılarıyla sınırlı olduğundan, ChatGPT Plus’a yükseltmeniz şarttır.

Üyelik ücretini ödemek istemiyorsanız, sohbet robotunun arayüzüne hızlı bir şekilde erişmek için kısayolu kullanmaya devam edebilir, böylece hareket halindeyken soru sormayı ve yanıt almayı kolaylaştırabilirsiniz.

4. ChatGPT ile sesli konuşma, hızlı erişimi istediğinizde yan düğmeye dokunun

Her şey hazır! ChatGPT’ye erişmek istediğinizde tek yapmanız gereken Eylem düğmesine tıklamak.

İlginizi çekebilir:

Sephora Reklamlarında Gördüğümüz CGI Teknolojisi Nedir?

2023 Microsoft, yapay zeka aracı Bing Chat’in adını Copilot olarak değiştirdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir