Pazarlama ve reklam dünyasında yenilikler sınır tanımıyor. Yakın zamanda hepimiz, sokaklarda devasa bir Sephora çantasının Bağdat Caddesi’ni ele geçirdiğini ve günlük sahneleri olağanüstü manzaralara dönüştürdüğüne şahit olduk. CGI teknolojisi ile yapılan bu yeni pazarlama tekniği, aslında çok uzun zamandır sinema dünyasında kullanılıyor ve gerçek dünyada muhtemelen asla böyle var olmayacak bir gerçeklik yaratılıyor.

Sonsuz bir yaratıcılık, yüksek esneklik ve elbette maliyet faktörü başta olmak üzere çok çeşitli avantajlar sunan CGI teknolojisi, yerli ve yabancı pek çok büyük markanın, dijital pazarlama stratejilerinden biri olarak karşımızda. Sanal sahneleme sayesinde, birden bire en sevdiğimiz sokaklarda dev poşetler, dev maskaralar beliriyor. Sephora, bu teknolojiyi kullanan ve influencer marketing’i de yanına alarak Bağdat Caddesi’nde yeni açılacak mağazasının reklamını etkili bir şekilde yapan markalardan biri. Peki, nedir bu CGI teknolojisi ve marka pazarlamasında neden önemlidir?

Marka pazarlamasında CGI Teknolojisi

Arttırılmış gerçeklik olarak da bilinen CGI teknolojisi, reklamcılık ve pazarlama alanında bir yenilik yaşatıyor. Bir Fransız kozmetik ve güzellik ürünleri markası olan Sephora, dünya çapında en popüler kozmetik markalarından biri.

Hedef kitlesi 15-50 yaş arasındaki kadınlardan oluşan Sephora’nın tüm ürünleri çeşitli yaşlardaki kadınların ihtiyaçlarını karşılamaya odaklanmaktadır. Böylesine büyük hedefleri olan bir marka olarak, Bağdat Caddesi’nde yeni açılacak olan mağazası için Türkiye’de reklamcılık sektöründe, özellikle de dijital pazarlama alanında çığır açan hamlelerden birine imza attı.

Sephora’nın bu parlak reklam stratejisi, daha önce çok fazla görülmemiş yenilikçi bir reklamcılık yaklaşımıdır. Türkçede “Bilgisayarla Üretilmiş Görüntü” olarak tanımlayabileceğimiz CGI teknolojisi, bilgisayar kullanarak görüntü ve animasyon yaratmaya yarayan ve şu anda popüler olan bir teknolojidir. CGI, film ve televizyon endüstrisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Ancak Sephora, film dünyası dışında da bu teknolojiden yararlandı.

Sephora’nın sosyal medyada yayınlanan reklamında CGI

Bu kozmetik devi, son derece rekabetçi bir pazarda nasıl etkileşimde bulunacağını biliyor. Ürün ve yeniliklerini duyurmak için em geleneksel hem de dijital medyayı kullanıyor. Hedef kitleleri arasında marka bilinirliğini artırmak için pazarlama stratejilerinin bir parçası olarak bu iki reklam medyasını birleştiriyorlar. Son zamanlarda yararlandığı CGI teknolojisi ile oluşturulan video ve görseller de bunun güzel bir örneği.

Markanın Bağdat Caddesi’ndeki mağaza açılışı için yaptığı son reklamlar büyük ilgi gördü. Bu reklam kampanyaları, reklamcılık ve açık hava reklamcılığında CGI teknolojisinin muazzam etkisinin mükemmel bir göstergesiydi.

https://www.youtube.com/shorts/WFq_FEEtY5E

Geçtiğimiz günlerde marka, ayrıca Boğaziçi Köprüsü’nde giden Sephora çantalarını sergileyen bir video da yayınladı. Köprünün üzerine yerleştirilmiş gibi görünen Sephora çantaları, köprüde ilerlerken çantalardan dökülen yüzlerce küçük Sephora poşetleri reklamı, inanılmaz derecede gerçekçi görünse de aslında bir CGI efektiydi.

Etkileyici ve alışılmadık reklam kampanyaları yaratmak zor görünebilir, ancak Sephora bunu zekice başardı. Bu reklam stratejisi sayesinde Sephora, gerçekten de çantaların sihirli bir şekilde köprünün üzerinde gerçek gibi görünmesini sağladı.

CGI teknolojisi ile yaratılan etki

Sephora

CGI teknolojisi ile gerçekleştirilen bu sanal kampanya, özellikle markanın hedef kitlesi, Z kuşağı ve dijital dünyada aktif olan tüm yerli kullanıcılar üzerinde muazzam bir etki yarattı.

Çevremizde tanımadığımız ama eğlenceli bir şey görmek merak uyandırır ve dikkat çeker. Ayrıca, gören herkesin hayal gücünü tetikler. Sephora Cadde ve Boğaziçi köprüsü reklam videoları, sosyal medyada dolaşıma girdiğinde de olumlu tepkiler aldı ve herkesin birbiriyle paylaşmasını sağlayarak marka kendi kendini tanıttı. Çoğu sosyal medya tepkisi, CGI tabanlı bu reklamları şimdiye kadarkilerden çok farklı olarak değerlendirdi.

Marka, yalnızca ürünlerini satın alabilecek durumda olanlara değil, tüm tüketicilere değer sağlama konusunda da başarı sağladı. Bu reklam stratejisi yalnızca Sephora’nın ürün satışlarını ve imajını etkilemekle kalmadı, aynı zamanda dijital reklam medyasının gelişimine de katkı sağladı.

Önümüzdeki günlerde, daha pek çok markanın CGI teknolojisi ile hazırlanmış reklam filmleri ile karşılaşacağız gibi görünüyor, ki Trendyol ve Reis Kuyumculuk gibi markalar da çalışmalara başladı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir